П'ятниця, 19 квітня 2024

Шевченківське свято в Івачевах Долішньому та Горішньому

У неділю, 8 березня, напередодні днів народження і смерті геніального українського поета Тараса Шевченка, у цих селах відбулося урочисте вшанування його світлої пам’яті. Свято розпочалося молитвою за упокій душі поета біля його пам’ятника у Долішньому Івачеві. Після цього відбувся святковий концерт, у якому взяли участь учні місцевої школи, учасники церковного хору місцевого храму УГКЦ. У програмі  звучали поетові вірші, пісні. Організаторами цього пам’ятного дійства були завідуючий сільським клубом, старший брат нашої церкви Ігор Коваль, завідуюча бібліотекою Ольга Беркета та катехит місцевої школи Люба Твердохліб. Слово про творчість і життєвий шлях поета виголосила викладач Тернопільського технічного ліцею Ольга Літвінчук. Свято вела Юля Сівінська.

lq1Урочисте вшанування пам’яті геніального поета продовжилося у Горішньому Івачеві. У добротно відремонтованому приміщенні колишньої школи теж було проведено святковий концерт, у якому взяли участь і найменшенькі учасники дійства, і діти середнього віку та дорослі, зокрема їхні батьки, дідусі і бабусі. Цим незвичайним хором вправно керував новопризначений завідуючий клубом Тарас Олійник. Ведучою свята і безпосередньою його організаторкою була завідуюча бібліотекою Наталія Боднарчук, яка окрім того, веде дитячий гурток «Блискітки», який щойно почав діяти при сільському клубі та бібліотеці.

Урочистості завершилися виконанням «Заповіту» та молитвою. Відрадно, що у цьому дійстві взяли участь голова Білецької ОТГ Дмитро Малик, начальник управління культури, спорту та туризму Роман Винник, які щиро подякували організаторам та учасникам цього пам’ятного свята. Депутат ОТГ Ольга Хіночек вручила дітям пам’ятні сувеніри.

lq2lq3повідомив о. Орест Глубіш