П'ятниця, 19 квітня 2024

Францисканська молодь Тернополя в умовах карантину допомагає літнім людям

Уже упродовж двох тижнів християнська молодь міста Тернополя допомагає літнім людям, особам з інвалідністю, а також тим, хто опинився у скрутному становищі в умовах карантину. Група волонтерів, яка сьогодні налічує близько 50 осіб ( францисканська молодь парафії УГКЦ св. апостола Петра, що на «Алясці» та молодь Тернопільських парафій УГКЦ) щоденно розносять потребуючим продукти харчування, ліки та засоби противірусного захисту.

зображення viber 2020 03 31 22 14 29Молоді люди співпрацюють з міською владою, членами соціальної ініціативи «Єднання поколінь», координатором якої є Ольга Гордієнко (такий проект вже понад 2 роки єднає людей «поважного віку»), а також отцями-францисканами, які теж давно дбають про потребуючих.

«Часто контакти людей, які потребують допомоги, волонтерам підказують і знайомі, а буває, що вони зустрічаються випадково, - розповідає активіст Роман Романюк. - Кожного дня активісти відвідують понад 20 домівок, за два тижні допомогли вже близько сотні осіб. Працюють по усьому місту, добираються як пішки, так і велосипедами чи автомобілями. Під час роботи юнаки і дівчата обов'язково одягають маски та рукавиці й дотримуються дистанції при зустрічі з людьми».

Серед необхідних речей, які доставляють волонтери є маски, продукти (збирають разом з отцями францисканами, ініціативою "Єднання поколінь" та небайдужими тернополянами), а також ліки. Найбільш затребуваними є такі продукти: хліб, олія, крупи, макарони, яйця, сир, цукор, масло, м’ясні продукти, печиво, фрукти тощо.

Активісти розповідають, що «деякі пенсіонери приймають доставку лише за власні кошти, а є й такі, чиє становище дуже скрутне і вони можуть не їсти вже декілька днів поспіль».

«Загалом роботи є вдосталь, - додає Роман Романюк. - Тішить, що є багато небайдужих тернополян, готових допомагати волонтерам і турбуватися про літніх та потребуючих людей не лише в часі карантину. З молоддю також вже сконтактували представники «Червоного Хреста» й запропонували свою підтримку.

зображення viber 2020 03 31 22 14 46Волонтери закликають усіх людей доброї волі відгукнутися на доброчинну ініціативу й допомогти зібрати продукти для тих людей, які опинилися в дуже скрутному становищі й не мають коштів, щоб їх придбати. Адже об‘єднавши ще більше зусиль – можна зробити набагато більше добра.

Усіх охочих допомогти просимо звертатися за телефоном до організатора (063) 907-02-88, Ірина Юркевич.

 

пресслужба архиєпархії