П'ятниця, 29 березня 2024

ХІІ Всеукраїнське військове паломництво онлайн відбулося у Зарваниці

У суботу, 19 вересня, в Зарваниці розпочалася ХІІ Всеукраїнська проща військовослужбовців, їх сімей та родин загиблих героїв під назвою «Паломництво сильних духом»,  організоване Департаментом військового капеланства Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви. Зважаючи на карантинні обмеження, кількість учасників буда нечисельною, але охочі брали участь у заходах прощі за допомогою трансляції, яку здійснювало «Живе Телебачення». Гаслом духовної зустрічі стали слова пророка Ісаї: «Ті, що на Господа надіються, відновлюють сили…».

pv1Традиційно паломництво розпочалося молитвою перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої, яка зберігається у парафіяльному храмі. Відтак на площі Марійського духовного центру відбулося урочисте відкриття ХІІ паломництва (онлайн) військової родини до Зарваницької Богородиці, яке здійснив владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту ПК УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. Протягом цього дня учасники паломництва мали нагоду прослухати духовні  лекції на теми: «Духовна стійкість воїна», «Духовні засоби подолання ПТСР», «Ранок надії: Тільки в Господі наша сила». Завершився день молитвою на Хресній дорозі.

У неділю, 20 вересня,  на подіумі відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив владика Михаїл (Колтун), за участі адміністратора малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитра Квича, заступника керівника Департаминту військового капеланства ПК УГКЦ о. Андрія Зелінського та багатьох капеланів – учасників паломництва.

Після Богослужіння владика Михаїл побажав кожному учаснику прощі жити у довірі до Господа, в Його любові й радості та висловив щиру подяку капеланам, які щоденно здійснюють жертвенне служіння ближньому. В свою чергу о. м. Дмитро Квич від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка подякував організаторам онлайн-прощі та усім паломникам,  які єднались у молитві за мир та кращу долю для України.

pv2pv3pv4http://zarvanytsya.org/