Четвер, 18 квітня 2024

Онлайн-проща пасічників відбулася у Зарваниці

27 вересня, на свято Воздвиження чесного й животворящого Хреста, у Марійському духовному центрі відбулася проща пасічників. Вже третій рік поспіль бджолярі з різних областей України збираються в Зарваниці та беруть участь у паломництві, яке організовує громадське об`єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» спільно з Комісією у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Через карантинні заходи, цього року до відпустового місця прибуло обмежена кількість учасників, але завдяки трансляції наживо охочі змогли доєднатись до спільної молитви.

IMG 8509У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні адміністратора малої базиліки о. м. Дмитра Квича та адміністратора МДЦ «Зарваниця» о. Ігоря Засійбіди. У часі Богослужіння владика Теодор рукоположив нового ієрея, випускника Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого диякона Івана Панаса.

По завершенні молитви архієрей привітав всіх учасників паломництва, благословив на подальшу плідну працю. Також владика сердечними словами привітав нововисвяченого ієрею, висловив подяку його батькам і родині.

IMG 8562IMG 8579IMG 8630IMG 8663https://zarvanytsya.org/