П'ятниця, 29 березня 2024

У Зарваниці відбулася проща Чернечої родини Воплоченого Слова

3 жовтня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася проща Чернечої родини Воплоченого Слова, яка вже стала доброю традицією. Разом зі священиками та сестрами до відпустового місця прибули паломники з Івано-Франківська, Закарпаття, Тернополя, Вінниці, Одеси, Скадовська, Бурштина, Стрия та інших місць.

18 e0f86Цьогорічна «карантинна» ситуація не дозволила прочанам зібратися, як завжди, чисельно. Порівняно з минулорічними прощами, ця була утричі меншою, але це не завадило спільній молитві: усі присутні взяли участь у Божественній Літургії, приступили до Святих Таїнств Покаяння і Євхаристії та молилися разом Хресну дорогу і вервицю.

Архиєрейську Божественну Літургію, яка через карантинні обмеження відбулася на площі біля собору, очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Із ним співслужили одинадцятеро священників Згромадження. Після спільної молитви владика подякував усім членам Чернечої родини Воплоченого Слова за важливе служіння, яке вони здійснюють для Церкви й народу, привітав учасників паломництва, а також всіх прочан, які разом зі своїми парохами взяли участь у богослужінні.  Зі свого боку, о. Антоній від імені всіх присутніх подякував владиці Теодору за спільну молитву в такий особливий день.

Відтак на площі відбувся маленький «Марійський» концерт для всіх присутніх прочан. На завершення паломники молилися на Хресній дорозі, розважаючи над стражданнями Ісуса Христа, та відвідували інші святині Марійського духовного центру.

11 dc140

2 287adhttp://iveukraine.com.ua