П'ятниця, 19 квітня 2024

Отець Ігор Драпак – новий доктор богослов’я

У Люблінському католицькому університеті відбувся захист докторської дисертації священника Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Ігоря Драпака на тему «Унікальний характер християнства в розумінні Папи Івана Павла ІІ».

6 новий докторДокторант о. Ігор Драпак робить висновок: «згідно з ученням Папи Івана-Павла II можна твердити, що існує один план Бога, одна економія спасіння, центром якої є Ісус Христос, об’єднаний Втіленням з кожною людиною. Він є єдиним і універсальним Посередником спасіння і Викупителем усього людства. У цьому контексті Церква, заснована безпосередньо Христом, бере на себе роль продовжувача Його спасительної місії, яку вона виконує завдяки постійній дії Святого Духа".

Дисертація має практичне значення для правильного орієнтування вірних щодо розуміння унікальної природи християнства та протистояння релігійному релятивізму.

Наукова комісія, очолювана професорм Міхалом Виросткевичем, надала отцю Ігорю науковий ступінь доктора богослов’я в ділянці фундаметальної теології.

Отець Драпак народився в селі Острів поблизу Тернополя. У 2004 році з відзнакою закінчив школу та вступив до Тернопільської духовної семінарії. У 2012-му отримав священичі свячення  та присвятив себе виховній роботі, як префект семінарії і одночасно сотрудник парафії Св. Володимира у селищі Велика Березовиця. З 2018 року призначений референтом у справах нових релігійних рухів та сект в архиєпархії, а також студентським капеланом Тернопільського національного медичного університету. Останнім часом отець-доктор викладає низку дисциплін у Тернопільській семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого.

 

повідомила Надія ШПОДАРУНОК