П'ятниця, 19 квітня 2024

В Зарваниці митрополита Василія нагородили орденом «За волонтерську діяльність»

14 жовтня, у день празника Покрови Пресвятої Богородиці, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк візитував парафію с. Зарваниці з нагоди храмового празника. За доброю традицією митрополит з пастирським візитом відвідав парафіяльний храм Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці, молиться перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої, яка зберігається у храмі.

IMG 0833У каплиці Всіх Святих Українського народу відбулася урочиста Архиєрейська Літургія, в якій взяли участь жителі села та паломники, що прибули до святого місця. В часі богослужіння митрополиту співслужили декан Зарваницький о. Володимир Топоровський, ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» о. м. Володимир Фірман, адміністратор малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитро Квич.

По завершенні молитви о. Володимир Топоровський подякував архиєпископу за пастирський  візит, а також вручив орден «За волонтерську діяльність» від громадської організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України»».  Відтак відбулося освячення води, після якого митрополит Василій усім присутнім уділив архиєрейське благословення.

IMG 0836https://zarvanytsya.org/