П'ятниця, 19 квітня 2024

У Тернопільсько-Зборівській архиєпархії вшанували пам’ять владики Михаїла Сабриги

Вісімдесяту річницю з дня народження блаженної пам’яті владики Михаїла Сабриги відзначили у неділю, 22 листопада, в Марійському духовному центрі «Зарваниця». Розпочалося вшанування пам’яті подячною Архиєрейською Літургією за дар життя духовного батька нашої єпархії, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні адміністратора МДЦ «Зарваниця» о. Ігоря Засійбіди, сотрудника о. Андрія Шалая, священника-емерита о. Володимира Бойчука. Участь у спільній молитві взяли працівники архиєпархіальної курії, рідні та друзі владики Михаїла.

jk1«У цей особливий день ми зібралися у святому місці, щоби подякувати Богові за великий дар для нас, для нашої церкви, - дар життя однієї Людини, яка здавалось би нічим не відрізнялася від інших... Проте у Господа був задум, щоби ця Людина, ім’я якої Михаїл Сабрига, стала світочем, знаком Божої опіки, Його присутності та допомоги для українського народу й церкви», - звернувся до присутніх владика Теодор. На завершення пастирського слова архиєрей подякував Творцеві за особливе оточення владики Михаїла. Після богослужіння на місці поховання блаженної пам’яті владики Михаїла відслужили заупокійну Панахиду.

Владика Михаїл очолював Тернопільсько-Зборівську єпархію з 1992 року, ще з самого початку її заснування. 29 червня 2006 року Божого на 66 році свого життя блаженної пам’яті Слуга Божий Кир Михаїл Сабрига відійшов у Вічність та похований у криптах Марійського духовного центру.

jk3jk2https://zarvanytsya.org/