П'ятниця, 19 квітня 2024

«Сила українського народу у вмінні бути братом і сестрою», - владика Теодор Мартинюк у День пам’яті Голодомору

Сьогодні, 28 листопада, духовенство Тернопільсько-Зборівсьокї архиєпархії на чолі з єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором Мартинюком, деканом Тернопільським о. Романом Ваврухом взяло участь у спільній молитві за жертвами Великого Голодомору 1932-33 років, штучно створеного радянською владою з метою геноциду українського народу.

eds1«День пам’яті Голодомору об’єднує весь наш народ у молитві і скорботі, адже неможливо є, щоби людське серце у пам’яті про ті страшні події було байдуже, - наголосив кир Теодор, звертаючись до присутніх. - Тому нині єднаємося, молимося за тих наших прадідів, прабабусь, яких намагалися зломити. Однак українського народу неможливо зломити. Неможливо зломити наших військових, медичних працівників і всіх тих, які тепер, у ці часи випробування, готові передати кисневу маску своє ближньому. Такого народу не можливо зломити, коли він є єдиний, коли він є братом і сестрою».

eds2«Цей день пам’яті волає до нас живучих у XXI столітті, щоб по серед нас нікого не було, що відчуває голод. Постараймося, щоби бачити біля себе свого ближнього, його біду і потребу, ділитися, могти бути справді братом і сестрою, бо в цьому є сила українського народу», - підсумував єпископ.

На Панахиду, який відбулася на Театральному майдані, прибули представники інших конфесій тернополя, представники влади, декілька сотень тернополян, щоб виразити солідарність та співчуття, помолитися та покласти запалені свічки.

eds3прес-служба архиєпархії