П'ятниця, 29 березня 2024

Владика Теодор Мартинюк освятив іконостас у храмі с. Застіноче

У неділю, 13 грудня, у день празника св. апостола Андрія Первозванного, владика Теодор Матринюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, здійснив душпастирський візит на парафію св. Миколая Чудотворця с. Застіноче, Микулинецького деканату. Архиєрей здійснив Чин освячення нового іконостасу, спорудженого спільними зусиллями громади, та очолив архиєрейську Божественну Літургію, на якій йому співслужили декан Микулинецький о. Євген Влох та адміністратор парафії о. Іван Бойко.

с1«Живемо у часі, коли відчуваємо тривогу і смуток, - зазначив у проповіді кир Теодор. - У наших серцях зроджується багато непевності і страху. Турбуємося про наших рідних і близьких. Однак мир і впевненість ми можемо почерпнути для себе у Божому Слові. Апостол Павло, розповідаючи про життя апостолів, представляє їх як осіб, що багато терпіли, проте ніколи не втрачали надії, були оптимістами. Звідки вони черпали силу і надію? З Божого Слова, яким вони жили на щодень!

Нині роздумуємо над життям св. ап. Андрея Первозванного. Він сповнений Божої сили і любові був готовий й життя віддати. Ніякий страх, навіть страх перед смертю, не міг його зупинити. Берім приклад з наших святих! Нехай св. ап. Андрей буде нашим могутнім заступником!», - підсумував архиєрей.

Насамкінець, владика Теодор подякував кожному, хто долучився до справи оздоблення святині, здійснив Чин освячення води, окропив вірних. Спілкуючись з духовенством та вірними, ознайомився з потребами громади.

с2с3с4о. Олег ХАРИШИН,

прес-служба архиєпархії