П'ятниця, 19 квітня 2024

«Ніколи ми не втратимо Божої любові до нас», - митрополит Василій у Неділю про блудного сина

Сьогодні, 28 лютого, що за церковним календарем є Неділею про блудного сина, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк здійснив душпастирський візит на парафію св. Софії, Премудрості Божої, міста Тернополя (масив "Дружба"), Тернопільського центрального деканату. Архиєпископ очолив Божественну Літургію, на якій йому співслужили настоятель храму та декан Тернопільський о. Віталій Козак та о. Нестор Шевчук.

fff1 06Даючи духовні настанови під час проповіді, високопреосвященний Василій сказав таке: «Нинішня притча про блудного сина показує безмежну любов, яку Бог має до нас, своїх дітей. Вона пригадує, що можна втратити всі Божі дари внаслідок грішного життя, але ніколи ми не втратимо Божої любові до нас, любові безкорисливої, беззастережної та безумовної. Саме усвідомлення цієї любові дозволило блудному синові не впасти в остаточну розпуку. Він розумів, що наробив помилок, багато втратив та все ж повернувся додому. Був настільки мудрим, що знав в якому напрямку потрібно повертатися, аби врятувати своє життя. Він знав, що існує дім, в якому б'ється любляче серце його батька. Це був його скарб, який він ще зберіг.

Кожен грішник, який навертається по-справжньому, переживає те саме. Як і блудний син він відкриває, що можна втратити всі дари отримані від Бога, але ніколи не можна втратити права на любов, якою Бог нас постійно обдаровує. Ми ніколи не втрачаємо права повернутися до Бога, навіть з найбільшого зіпсуття і моральної нужди. Все це можливе завдяки силі прощення та милосердної Божої любові».

Кир Василій здійснив Чин освячення новоспорудженого престолу та розпису храму. Відтак, привітав представників Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, адже саме храм св. Софії є духовним осередком для студентів та викладачів навчального закладу. У ході візиту відбулося також спілкування з духовенством та вірними, ознайомлення з потребами громади, благоустроєм храму, а також свято духовної пісні від семінаристів Тернопільської духовної семінарії.

fff1 10fff1 07fff1 12fff1 11fff1 08fff1 05fff1 04fff1 01fff1 03fff1 02

о. Олег ХАРИШИН,

пресслужба архиєпархії