П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій привітав о. Корнелія Івашківа з 30-тиліттям Священства

Сьогодні, 4 квітня, у Хрестопоклонну неділю, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив душпастирський візит на парафію Покрови Пресвятої Богородиці мікрорайону Кутківці, міста Тернополя, Тернопільського центрального деканату. У ході візиту архиєпископ очолив Божественну Літургію, на якій йому співслужили декан Тернопільський о. Віталій Козак та настоятель храму о. Корнелій Івашків.

image2На Богослужінні кир Василій та присутні вірні спільно молилися за Боже благословення та ласки здоров’я і спасіння для о. Корнелія, який цими днями дякує Богу за 30 років священничого служіння. Високопреосвященний Василій привітав ювіляра зі святом та побажав щедрих ласк Святого Духа для праці у Христовому Винограднику.

У духовній науці владика сказав таке: «Христос до нас всіх промовляє: «Хто хоче йти за мною, нехай відречеться себе, візьме на себе свій хрест і йде за мною». Хрест - не дерев'яний, не залізний, не кам'яний хрест, то наші терпіння, наші хвороби, наші нещастя, смерть нам дорогої особи. Христос бажає, щоб ми той хрест терпеливо несли і йшли за Ним, бо Він взяв добровільно той хрест на свої рамена, Він двигав його на Голгофу, Він дав себе прибитий до хреста, Він 3 години висів на ньому. Своєю Богочоловічою кров'ю, яка впливала з його ран, Спаситель освятив хрест. Це дерево від дня Його смерті у Велику П'ятницю, стало символом нашого спасіння і дорогоцінної пам'яткою християнської релігії.

Всякий хрест проповідує безмежну Божу любов до нас грішних і немічних людей. Христос-Спаситель промовляє лагідними словами: «Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а мав життя вічне. Бо не послав Бог у свій Сина світ засудити, лише Ним світ спасти. Хто вірить в Нього, не буде засуджений».

Традиційно у ході візиту відбулося спілкування з духовенством та вірними, ознайомлення з потребами громади, благоустроєм храму.

image1image0image6image8image9image17image4о. Олег ХАРИШИН,

пресслужба архиєпархії