П'ятниця, 19 квітня 2024

Новий храм у с. Струсові збудували на честь двох священномучеників УГКЦ

У неділю, 4 липня, у с. Струсів, Теребовлянського району, архиєпикоп і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив Чин освячення храму блаженних священномучеників УГКЦ Миколи Конрада та Миколи Цегельського, уродженців села. Проектантом унікальної за задумом каплиці став Сергій Піньковський, також уродженець села. Храмом опікуватимуться отці-василіяни, а уряд настоятеля виконуватиме о. Теодор Нагорняк, ігумен Бучацького монастиря Воздвиження Чесного Хреста Господнього.

tq 4Архиєписком Василій цього дня освятив новий престіл для храму, а, відтак, з участю декана Микулинецького Євгена Влоха, радника протоігумена провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йосифа Кралька (він же ігумен Дрогобицького монастиря) та сотрудника храму св. Василія Великого м. Тернополя о. Олега Ворони, уродженця цього села, відслужив Божественну Літургію. У проповіді кир Василій говорив про життєвий і мученицький шлях отців Миколи Конрада та Миколи Цегельського. Опісля відбулося освячення води, а брати-семінаристи представили духовний концерт.

Високопреосвященний Василій висловив слова вдячності та вручив грамоти жертводавцям, які найбільше спричинився до побудови храму. Цікаво, що у молитві взяла участь Марта Цегельська (Лендюк), дочка священномученика Миколи Цегельського, яка поділилася з присутніми свідченням про приклад молитви і посвяти свого батька.

tq 1

tq 7tq 2tq 3tq 5tq 6tq 8

tq9о. Олег ХАРИШИН,

пресслужба архиєпархії