П'ятниця, 29 березня 2024

У Загір'ї відбувся з'їзд молоді Залозецького деканату

У неділю, 8 серпня, у селі Загір'я при парафії Воскресіння Господнього, відбувся з'їзд молоді Залозецького деканату. Свято розпочалось урочистим Молебнем до Пречистої Богородиці, який відслужили отці деканату на чолі з деканом Залозецьким отцем Романом Небесним. Опісля молитви розпочалась святкова програма, присвячена Року святого Йосифа, покровителя родини.

photo 2021 08 09 13 03 10Представники кожної парафії по черзі прославляли Бога своїм вокалом, танцями, бансами, грою на бандурі, скрипці та музичним супроводом. Все дійство відбувалось на початку села поблизу Хресної дороги та тривалістю близько п'яти годин.

Розпочали духовно-патріотичний концерт молодь села Загір'я. Зокрема аніматори та діти парафії затанцювали веселих бансів, тим самим розвеселивши присутніх. Опісля зворушливо продекламувала вірш про Загір'я талановита Христина Петрик. Відтак, кожна парафія деканату представляла свої таланти. На завершення святкового концерту отець Назарій Бедрій зворушливо виконав пісню "Радуйся Маріє".

Під час святкової програми жителі села Загір'я похизувалась кулінарними здібностями та гості свята змогли почастуватись різними смаколиками, які готували вмілі руки наших господинь.

На завершення, основний організатор свята парох храму отець Михайло Підгородецький висловив вдячність за допомогу у проведенні цього з'їзду всіх жертводавців, на чолі з пані Галиною Карою, старостою села Загір'я, яка перед цим невтомно працювала з дня на день, аби свято відбулось врочисто. Також отець наголосив, як важливо правильно прославляти Бога, дбати про наші цінності, єднатись саме у Церкві - у видимому Тілі Христовому. І також дбати про проведення правдивих фестивалів, дбати про нашу культуру, звичаї, не затирати нашу духовність, яка плекається з самого дитинства, і простягається у все життя.

"Під час останніх митей свята діти парафії відпустили в небо велику вервицю на честь прослави Богородиці і вона, на подив усім, зупинилась на деякий час над нашим селом, а, відтак, рушила далі, в сторону Підкаменя. Велика вдячність усім людям, які долучились до участі у цьому святі, яке зібрало близько 1 тисячі осіб", - розповідає учасник Віталій Крищишин.

повідомив Віталій Крищишин