Середа, 24 квітня 2024

На свято Покрови митрополит Василій рукоположив нового диякона

14 жовтня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк з пастирським візитом відвідав парафіяльний храм села Зарваниця у день престольного празника Покрови Пресвятої Богородиці. На початку парох і декан Зарваницький о. Володимир Топоровський привітав митрополита і усіх паломників. Під час Божественної Літургії кир Василій уділив дияконські свячення випускнику Тернопільської духовної семінарії Богдану Мельничину, який здобував вищі богословські студії у Папському Лятеранському університеті Рима.

pokrovy 05У духовному слові владика говорив про історію та духовне значення празника Покрови Пресвятої Богородиці. «Хто може найкраще навчити нас покладатися на Бога, любити Його? – сказав кир Василій. – Очевидно, що Пресвята Богородиця, наша небесна Матір-Покровителька. Живучи на землі, вона багато терпіла, а вершиною її страждань була смерть Ісуса на хресті».

«Господь подарував Її нам, дав Заступницю, що допоможе нам гідно іти цією долиною сліз. У світі є багато людей, котрих можна назвати сиротами, тому що, шануючи Ісуса, не шанують Його Матері. Це велика помилка та велика втрата – позбавляти себе могутньої материнської опіки. Дитина без матері стає сиротою, подібно людина, що позбавляє себе опіки Божої Матері, прирікає себе на духовне сирітство», - наголосив архиєпископ.

На Божественній Літургії митрополиту співслужили ректор Марійського духовного центру о. Володимир Фірман та адміністратор Малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич. Високопреосвященний Василій привітав паломників, які прибули із Закарпаття та Івано-Франківської областей: Ходорова, Коломиї, Дори, Яремча, Татарова. Відтак відбулося водосвяття.

пресслужба архиєпархії

світлини Микола Муж