П'ятниця, 19 квітня 2024

У Зарваниці товариство «Обнова» провело дні духовної віднови

З 10 по 12 грудня в Марійськом духовному центрі «Зарваниця», що  на Тернопільщині,  понад 30 студентів-католиків, які належать до Тернопільського міського осередку товариства «Обнова», взяли участь у передріздвяних реколекціях на тему «Шлях до свободи - за історією Мойсея». Проповідником став ієромонах згромадження редемптористів та популярний місіонер в суспільних медіа о. Сергій Гончаров, ЧНІ (відомий як «Падре Серж»).

IMG 1264Обновляни із отцем-духівником щоденно молились Божествену Літургію в храмі Пресвятої Євхаристії, спільно трапезували, переглядали фільми, роздумували над тематичними науками, які, до слова, відбувались надворі, в різних місцях Марійського духовного центру. Учасники  обмінювались дарунками в часі чудової командної практики «таємний друг». Також була нагода скористатись із особистої молитви в чудотворному місці, у дотриманні тиші та в не користанні телефону.

«Я відпочила морально, можна сказати відключила всі проблеми, будні, метушнюю Мені дійсно бракувало цих днів для перезавантаження, щоб оновитись. Звісно це не багато, але сама зміна обстановки позитивно вплинула на мене. І оточення теж дуже впливає. Тому я рада що саме з обновлянами поїхала, адже це вже дуже близькі мені люди», - розповідає учасниця Ірина Мазур.

«Тема «Шляхом до свободи», над якою роздумували учасники реколекцій, в світлі історії життя пророка Мойсея розповідає  про зміну зони комфорту, підкорення Божій Волі та її виконанню, якою вона б не була. Адже бути правдиво свобідним, згідно із християнським вченням, - це добровільно обирати пропозицію Творця, володіти собою та вийти із дому батьків своїх для реалізації покликання», - розповідає Зеновій Літинський.

IMG 1266IMG 1265IMG 1263IMG 1267повідомив Зеновій Літинський