П'ятниця, 29 березня 2024

Кутя та різдвяні подарунки для військових на Луганщині

У кінці грудня минулого року архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк організував серед духовенства та вірних Тернопільщини збір продуктів та коштів для військових, що перебувають у зоні бойових дій. Єпископ-помічник Теодор Мартинюк та отець Януарій Твердун відвідали 6 січня різні військові частини, де роздавали кутю та різдвяні подарунки від усіх деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

z1«Особливими дарунками для військових були різдвяна кутя, вареники, м’ясні та кондитерські вироби, - розповідає владика Теодор. – Страви були виготовлені руками вірних. Для військових це має значення, адже ці подарунки були виготовлені з любовю та вдячністю, вони є виразом уваги, пошани та пам’яті про тих, хто захищає рідну землю, які у важких обставинах жертвують своїм здоров’ям і часом».

Владика наголосив, що «військові  з вдячністю приймали дари і кожного разу передавали для всіх тих, хто їх приготував, сердечні вітання".

Єпископа Теодора та отця Януарія супроводжував о. Сергій Паламарчук, настоятель греко-католицької парафії у м. Лисичанськ, разом із семінаристами Дрогобицької духовної семінарії. Під час відвідин військових частин усі співали різдвяні колядки. "Це була єдина можливість для воїнів відсвяткувати Різдво Христове у короткій молитві і прославі новонародженого Христа, у спільному споживанні традиційних різдвяних страв згідно з українською традицією", - додає кир Теодор.

z3z2z4пресслужба архиєпархії