П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій Семенюк візитував парафію села Грабовець

24 грудня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк візитував парафію Покрови Пресвятої Богородиці села Грабовець, Великобірківського деканату. Ще на початку 90-х, коли церква вийшла з підпілля, митрополит душпастирював на цих парафіях, як священник.

зображення viber 2022 12 25 21 22 59 684«Як то приємно було нинішнім старшим парафіянам сьогодні зустрітися зі своїм пастирем, який відкривав Церкву і дотепер своїм словом та молитвою супроводжує всіх нас», - розповідає місцевий священник, декан Великобірківський о. Михайло Піняга.

Зустрічали митрополита всім селом біля церкви, коровай та дитячі привітання потішили серце владики, він радо та з усмішкою благословив діточок і всіх присутніх. «Напередодні Різдва Христового, коли ми всі просимо лише перемоги, спокою та повернення додому наших рідних з фронту, приїзд владики є тою підтримкою у вірі, утвердженням в любові та надії, що Господь вислуховує наші мольби та прохання", - каже о. Михайло.

зображення viber 2022 12 25 21 22 58 263Після Молебня кир Василій ще довго виголошував наміри, за які всі молилися: за міста України, які найбільше терплять у війні, за воїнів, за всіх, хто тут їм допомагає, за наші родини, за добре виховання дітей, за вічний спочинок для полеглих захисників. На завершення візитації браття-семінаристи підбадьорили парафіян патріотичними піснями.

«Не зважаючи на відсутність світла, всі були зігріті душевним вогнем людського тепла та Божої благодаті, - підсумував о. Михайло Піняга.

зображення viber 2022 12 25 22 26 29 342пресслужба архиєпархії