Субота, 20 квітня 2024

Спільноті їмостей «Витанія» виповнилося 2 роки

6 лютого виповнилася друга річниця заснування спільноти дружин священників УГКЦ м. Тернополя «Витанія». З цієї нагоди відбулася подячна Свята Літургія в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, яку очолив отець Андрій Янішевський. Священник привітав добродійок з урочистою датою та в духовному слові говорив про роль їмості в житті парафії та душпастирському служінні священника, а також подякував за активну діяльність спільноти і побажав, щоб цей рік був багатим на цікаві події і нові звершення.

im 2Незважаючи на складний рік війни, спільнота провела низку заходів. Зокрема, у червні відбулася перша проща їмостей до Зарваниці, яка була присвячена молитві за перемогу України. Також щомісяця відбуваються молитовні зібрання їмостей на різних парафіях, де настоятелі храмів проводять для них духовні науки на цікаві тематики. Особливо запам’яталася учасницям наука владики Теодора Мартинюка на тему «Прощення під час війни».

Впродовж минулого року спільнота започаткувала добру традицію щосуботи спільно молитися вервицю за перемогу у війні, наших захисників та мир в Україні. Однак не лише молитвою їмості висловлюють свою патріотичну позицію, але і добрими справами. Зокрема, до дня святого Миколая їмості приготували подарунки для наших військових, власноруч виготовлені енергетичні батончики. У цьому році учасниці спільноти планують різноматні заходи та благодійні акції, прощу до Зарваниці тощо.

пресслужба архиєпархії