П'ятниця, 19 квітня 2024

Священники Козлівського деканату отримали церковні нагороди з рук митрополита Василія

26 лютого відбулися душпастирські відвідини архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка парафій Козлівського деканату. У ході візитів архипастир відслужив Архиєрейську Святу Літургію в с. Золота Слобода у співслужінні адміністратора парафії о. Остапа Луціва та о. Андрія Первусяка, та Молебні до Христа Чоловіколюбця у селах Яструбово, у співслужінні адміністратора храму о. Олега Довбенка, о. декана Романа Гука та о. Романа Коцура, та с. Слобідка, у співслужінні адміністратора храму о. Олега Стельмаха і декана о. Романа Гука.

aj1Митрополит духовним словом підтримав паству у нелегких обставинах війни. Також настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Золота Слобода о.Остапа Луціва архиєпикоп відзначив церковною нагородою – золотим хрестом з прикрасами. Таку ж нагороду отримав о. Олег Довбенко, настоятель храму Пресвятої Євхаристії с. Яструбово. Золотим хрестом нагороджено о. Олега Стельмаха, адміністратора храму Петра і Павла с. Слобідка.

Кир Василій подякував кожному священникові за старанну душпастирську працю на благо Церкви Христової. Брати-семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії імені Йосипа Сліпого у кожній відвіданій парафії виконали ряд релігійних і патріотичних пісень.

aj2aj3

aj4пресслужба архиєпархії