П'ятниця, 19 квітня 2024

Військові несли хрест на Хресній дорозі у Теребовлі

Вкотре пережити серцем важкі страждання Ісуса Христа️, роздумати над муками Божого Сина і щоразу переплітати ці події із воєнним лихоліттям, яке триває в Україні, мав зможу кожен, хто взяв участь у Хресній ході вулицями Теребовлі у неділю, 26 березня.

dter 7Очолював молитву з благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка о. Роман Дутчак, також були присутні декан Теребовлянський о. Іван Довгошия, настоятель парафії св. Миколая Чудотворця м. Теребовля о. Петро Пастух, священники Теребовлянського деканату УГКЦ та вірні ПЦУ в особі о. Володимира Якубишина.

Молитва розпочалась у храмі св. Миколая, звідки першими нести хрест мали честь священники. Колона рухалась навколо міста, а на кожній стації Хресної дороги хрест ️ передавали представникам установ, організацій, органів, що діють у Теребовлі. Особливою честю було передати хрест військовослужбовцям ЗСУ.

Кожна стація Хресної ходи була сповнена роздумами про Україну. Молились за усіх постраждалих внаслідок війни, за жителів кожного міста України, за військових, медиків, волонтерів та усіх людей доброї волі. Неймовірним співом супроводжували Хресну ходу семінаристи Тернопільської духовної семінарії.

«Віримо, що молитва у єдності і любові допоможе українському народу гідно прожити свято Воскресіння Христового та якнайшвидше перемогти ворога у страшній та болючій війні», - повідомляє голова УМХ Теребовлі Ліля Соха.

пресслужба архиєпархії