П'ятниця, 29 березня 2024

У Тернопільській семінарії представили книгу о. Андрія Євчука та Олега Цимбалюка

У четвер, 6 квітня, відбулася непересічна подія в стінах Тернопільської Вищої Духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого. На запрошення ректора семінарії о. Івана Римара відбулася презентація книги о. д-ра Андрія Євчука та о. д-ра Олега Цимбалюка. Серед присутніх: архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, єпарх Бучацький Дмитро Григорак та духовенство архиєпархії.

KV0Y2273Модератором зустрічі був о. д-р Євген Кобильник, який на початку зустрічі вдало підкреслив: «Сьогодні маємо унікальну можливість та історичну подію, яка виражається у представленні монографії двох докторів, а саме: “Парох. Процедура його усунення та перенесення”».

Варто підкреслити, що ця книга є першим посібником, який постав на основі двох докторських дисертацій.

Владика Дмитро Григорак сказав вступне слово про служіння о. Андрія Євчука, похвально описавши його служіння в Бучацькій єпархії та в Італії. Владика підкреслив одну важливу рису: «Отець Андрій вибрав цілопальне служіння».

Наступний слово мав о. Андрій Євчук. Спочатку автор розповів про співавтора книги й історію написання. Вступ монографії довірили написати владиці Теодору Мартинюку. Також отець Андрій коротко описав першу частину книги.

Далі слово передали о. Олегу Цимбалюку, який розповів про те, як він починав своє навчання на канонічному праві, а відтак представив другу частину книги.

У програмі зустрічі, після представлення книги, семінаристи мали можливість задати питання.

Наприкінці зустрічі о. Андрій висловив подяку всім, хто спричинився до написання та публікації книги: митрополиту Василію за те, що благословив на публікацію книги, владиці Дмитру за благословення на навчання на канонічному праві, о. Олегу за співпрацю в написанні.

Митрополит Василій подякував авторам за зроблену роботу в дослідженні цього важливого питання та публікацію книги.

До слова, інформація про наших гостей:

о. Андрій Євчук, доктор канонічного права, закінчив Папську дипломатичну академію, з 2023 року виконує дипломатичну службу в Демократичній Республіці Конго;

о. Олег Цимбалюк, доктор канонічного права, закінчив Папський східний інститут, викладач Дрогобицької семінарії.

повідомив Максим Колтонюк