П'ятниця, 29 березня 2024

«Життя перемогло та продовжується», - митрополит Василій Семенюк на свято Пасхи

У день найбільшого християнського празника Воскресіння Христового архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк очолив Пасхальні богослужіння в Архикатедральному Соборі Тернополя. Владика привітав вірних зі святом, спільно із духовенством усилено молився за Україну та військо, а в своєму духовному слові наголосив: «Смерть мертва та переможена. Життя перемогло та продовжується. Співаємо радісні пісні, прославляючи Христа за цю перемогу. Він є правдивим Божим Агнцем, пожертвуваним за прощення гріхів усіх людей. Його жертвою кожен із нас може змити свій гріх, а Його воскресіння з мертвих дарує надію на вічне життя».

зображення viber 2023 04 16 12 01 20 479Кир Василій сказав, що «подібно до жінок, які прийшли до Господнього гробу, ведені любов’ю до Нього, у ці святкові дні ми об’єднуємося, щоби пережити тріумф Христа над гріхом та смертю. Через розважання над Словом Божим, через символ світла, який позначає Воскресіння, через хліб та вино у Пресвятій Євхаристії, що символізують перемогу життя над смертю, долучаємося до Виходу вибраного народу з рабства і  Таїнства Пасхи Господньої».

Акцентуючи на теперішніх обставинах війни росії проти Україні владика додав: «Сьогоднішня Пасха, окрім надії на вічне життя, звіщає нам усім надію на нову Україну. Це мирна Україна, Україна, яка переможе, тому що бореться за правду, за гідність та свободу. Це оновлена Україна, якої ми так усі бажаємо і хочемо залишити дітям у спадок як найцінніший дар. Вона справді дуже дорога та вартісна, оскільки за неї заплачено високу ціну кров’ю полеглих наших героїв та героїнь. У ці святкові дні ми, як ніколи, перебуваємо поруч з ними, бо Воскреслий Христос Своїм світлом освітлює їхні обличчя, бо Він - Той, хто дарував життя померлим».

Насамкінець митрополит наголосив: «Дорогий український народе! Складаю тобі ці Великодні вітання у непростий час воєнного лихоліття, непевності, пригнічення та втоми. Бажаю, щоб у ці святкові дні світло Воскреслого перемінило серце кожного українця, наповнило його надією та відвагою продовжувати розпочатий шлях. Нехай Господь, що воскресив із мертвих Свого Сина, переведе усіх нас через сьогоднішні випробування».

зображення viber 2023 04 16 12 01 18 107пресслужба архиєпархії

світлини пресслужба Тернопільська МР