Субота, 18 травня 2024

У Зарваниці презентували чудотворні ікони, які писали художники із всієї України

Перший Всеукраїнський іконописний пленер «Вікно у Небо» відбувався у Зарваниці. Сюди з'їхалися художники із всієї України, які писали ікони протягом кількох тижнів. Благословив твори митців Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

591

- Уперше чудотворне місце, відоме у всьому світі, наша Зарваниця зібрала іконописців з усієї України. Дванадцятеро високопрофесійних майстрів створюють тут ікони, які дорогі кожному мешканцю краю. Серед них – чудотворні ікони Зарваницької, Теребовлянської, Ланівецької Богородиць. Іконописці працюють також над іконами святих, яким вклоняється християнський світ, створюють й сюжетні ікони на біблійну тематику, - наголосив радник голови ОДА Юрій Юрик. - Символічно, що серед них - представники Луганщини, Харківщини, Києва, Прикарпаття, Волині, Тернопільщини. Чудотворний образ Зарваницької Божої Матері поєднав усю Україну".

Радник голови ОДА Юрій Юрик підкреслив, що "важливо, що окрім великих, виносних ікон митці пишуть маленькі образки для захисників Вітчизни, які носитимуть ці іконки біля серця, у нагрудній кишені армійської куртки.  Нині тут, у духовному серці Тернопілля, в іконах, котрі  творять митці, наше минуле, сучасне, майбутнє зливається  в одне ціле".

-Вірю, що це допоможе кожному, хто молитиметься перед іконами, написаними у Зарваниці, глибше збагнути те духовне підґрунтя, на яке ми спираємося у своєму прагненні до духовного відродження і утвердження незалежної української держави, - акцентував увагу Юрій Юрик. 

681www.doba.te.ua