Субота, 18 травня 2024

Випускники колегіуму імені Патріарха Йосифа Сліпого зустрілися у Зарваниці

13 лютого випускники християнського колегіуму ім. Патріарха Йосифа Сліпого зібралися у Марійському духовному центрі Зарваниця. Саме 10 років тому цей навчальний заклад вперше проводжав у доросле життя своїх вихованців.

DSC 7609

Цього дня теплі спогади єднали усіх учасників свята: засновника і першого директора п. Анну Зварич, педагогів, випускників різних років.

Свято розпочалося Божественною Літургією, яку очолив о. Володимир Демчук, голова комісії освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні о. Романа Габрилея та о. Михайла Небельського, випускників колегіуму. А далі - спогади та екскурсія у далекий час, який називався життям у колегіумі та став надійним плацдармом для вступу у самостійне життя для багатьох молодих людей.

«Я дякую Богові за можливість навчатися, зростати як особистість і збагачуватися духовно в цьому закладі. Срібний медалик, який я отримав при врученні атестата із зображенням портрета Патріарха Йосифа і надписом « З Богом в серці з любов`ю для України» супроводжує мене всі ці десять років. Стараюся так жити і так працювати», - засвідчив Василь Мельничук, випускник 2006 року та депутат Збаразької міської ради.

«Я дякую за цю прекрасну атмосферу, яка панувала в християнському колегіумі, за любов, доброту наших вчителів, за те, що навчили нас бути вірними Господу. Усі ці чесноти, котрі прищепили мені у колегіумі, я стараюсь передати своїм студентам», - зауважила Леся Мурин, випускниця 2006 року, викладач Тернопільського медичного коледжу.

Завершилося свято подячним Молебнем біля Чудотворної Зарваницької Богородиці. Отець Володимир Топоровський привітав усіх і благословив мощами святих.

DSC 7658DSC 7784DSC 7587

повідомила Анна Зварич