Субота, 04 травня 2024

У селах Плотича та Городище відбулася Хресна хода

«Під хрест Твій стаю Спасителю мій…» - такі слова великопосної пісні стали гаслом Хресної ходи, яка цими днями пройшла в селах Плотича і Городище Козлівського деканату.

c1

«Розпочинаючи розважання Хресної дороги Господа нашого Ісуса Христа, звернімося до люблячого Бога в Тройці єдиного, довірмо Йому всі ті справи, які носимо у серці, тих людей яких любимо, які потребують нашої підтримки у молитві і матеріально, - звернувся до вірних парох о. Богдан Зінченко. - Ідучи від стації до стації, пам’ятаймо, що з нами іде наш Спаситель, котрий переміг смерть і звільнив нас від панування гріха».

Хресну ходу розпочали наймолодші жителі села – дітвора. Вслід за ними, почергово хрест несли члени Вівтарної і Марійської дружини, учасники церковного хору, молодь, парафіяни села. Кожна стація, кожна зупинка, а їх було чотирнадцять, - це роздуми, розважання, усвідомлення великої жертви любові Божого Сина за нас і за ради нашого спасіння. Це нагода заглянути в середину себе, викорінити все лихе і посіяти в наших серцях зерно божественної любові і милосердя.

Хресна дорога завершилася спільною молитвою за кращу долю українського народу, за мир в нашій державі, за воїнів, які воюють на Сході  України, а серед них є жителі наших сіл, за поранених по шпиталях. Крім молитви, кожний учасник ходи вніс свою лепту на оздоровлення воїнів АТО.

c2c3c4

повідомила Олеся Зінченко