Субота, 04 травня 2024

У Збаражі відбулися реколекції з нагоди Великого Посту

У рамках року Божого Милосердя на парафії Христового Воскресіння в місті Збаражі з 14 по 16 квітня пройшли великопісні реколекції. На запрошення настоятеля храму Христового Воскресіння отця Олексія Боднарчука, реколекції проводив проповідник Божого Милосердя у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії – отець Ігор Махніцький.

DSC 2392

На протязі трьох днів отець Ігор мав духовні науки про Боже Милосердя. Зокрема, першого дня проповідник виголосив науку про Бога, як Доброго Пастиря і цінність кожної людини в очах Божих. Другого дня, після Хресної дороги з розважаннями про діла милосердя, яку провела молодь парафії, була наука про Бога, як цілителя, лікаря зранених гріхом душ, який через Тайну Сповіді і Покаяння зцілює і повертає в душу Божу благодать через Пресвяту Євхаристію. Третього дня реколекції звершились проповіддю з розважаннями про Бога – Милосердного Батька, який любить безумовно, не зважаючи на минуле блудного сина, і завжди чекає кожного з розпростертими обіймами.

DSC 2397

В суботу парафіяни церкви Христового Воскресіння мали можливість поставити свої запитання проповіднику, яких приділив увагу кожному і дав відповідь у приватному порядку. Наостанок отець Ігор дав мудрі настанови для кожного і побажав: Відкривати Боже Милосердя у Божому Слові; пІзнавати Боже Милосердя в Тайні Сповіді; зустрічати Боже Милосердя в молитві і дарувати Боже Милосердя всім оточуючим! Отець Ігор подякував отцям за запрошення в Збараж. В свою чергу отці подякували йому за мудрі науки і символічно подарували ікону Ісуса Христа, який через свою любов до всього людства віддав себе на хресну смерть, щоб кожен, хто вірує в нього отримав життя вічне.

DSC 2399

повідомила Надія Тхір