Субота, 18 травня 2024

На парафії Христового Воскресіння м. Збараж відбулися «Веселі канікули з Богом»

З 26 червня по 3 липня пройшли веселі канікули при парафії Христового Воскресіння у Збаражі.Щодня майже сотня дітей від 6 до 16 років збиралися разом, щоб не лише весело провести літній час відпочинку, а й дізнатись чимало нового, збагатити свій духовний світ. Цьогорічні «Веселі канікули з Богом» мають гасло «Блаженні милосердні», оскільки 2016-ий проголошений Папою Римським Франциском Роком Божого милосердя.

2a

− З нашою допомогою, − каже брат Руслан Михалінчик, − діти можуть краще розглянути діла милосердя щодо душі і тіла. Брати-семінаристи під час катехизації роблять великий наголос на ділах милосердя. Найважливішими моментами цих канікул є Свята Літургія, яку діти відвідують щодня, мають нагоду посповідатись, прийняти Святе Причастя.

Загалом хлопчики і дівчатка впродовж дня мали дуже насичену програму − це великі і малі ігри, банси, різноманітні гуртки з рукоділля (квілінг, витинанки та інші), які ведуть аніматори, походи у парк, на стадіон, цікаві місця відпочинку. Займалися з дітьми четверо семінаристів Тернопільської вищої духовної семінарії ім.Й.Сліпого та місцеві молоді аніматори, які впродовж навчального року пройшли спеціальну підготовку у школі християнських аніматорів у Великій Березовиці. Одна з них − десятикласниця Іра Польова. − У таборі в ролі аніматора я вперше, − каже дівчина. − Раніше приходила сюди лише відпочивати. Сподобалось. Тепер хочу й сама допомагати молодшим пізнавати Бога. Кожен аніматор має бути прикладом для дітей як в одязі, так і поведінці, нести позитив, завжди демонструвати свою вихованість і приязне ставлення, бути радісним. Думаю, саме ці якості захоплюють дітей, і вони з радістю поспішають до нашого табору.

На завершення Веселих канікул всіма учасниками був поставлений святковий виступ, де діти мали змогу продемонструвати свої таланти.

2b2c2d2e2f2g2k2l

повідомила Надія Тхір