Субота, 18 травня 2024

Вірні з Прошової та Теофілівки відвідали Страдч і Крехів

Парафіяни сіл Прошова і Теофілівка, а також гості наших парафій мали змогу взяти участь у прощі до святих місць Львівщини Страдчу і Крехова. Проща була приурочена Божому Милосердю. Прибувши до Страдчу, паломники побачили дуже гарний ансамбль сакральних будівель, а саме: старовинний храм Успення Пресвятої Богородиці і велику Хресну дорогу.

100 8370

Прочани взяли участь у Святій Літургії, приступили до Покаяння та прийняти Святе Причастя, а о. Михайло Рудак звернувся до присутніх із духовним словом: «Ми маємо унікальну нагоду молитися у цьому відпустовому місті. Залишмо всі свої клопоти і проблеми, а духом піднесімося до небес, бо ми можемо багатіти лише з Богом і збирати скарби вічного життя вже тут на землі. Просімо в Милосердного Ісуса Христа і його святої Матері в іконі Нерушимої стіни припинення війни і щасливе повернення додому військовослужбовців».

Після Святої Літургії усі вирушити на Хресну дорогу, яка вела через ціле село. Розваження над стаціями сприяло глибшому пережиті Божого милосердя і доброти Божої до грішних людей. Відтак усі побували в печері, молилися на могилах мучеників Миколи Конрата і дяка Володимира Прийми.

Далі проща вирушила до Крехівського монастиря св. Миколая чудотворця. В монастирі отців Василіан відбулася екскурсія. Відтак усі вирушили до джерела, щоб набрати святої води і відвідати печери св. Йоіла і Сельвестра, звідки, власне, бере початок історія Крехівського монастиря.

100 8348100 8375100 8409100 8419100 8432

повідомив о. Михайло Рудак