Субота, 18 травня 2024

Митрополит Василій освятив новий храм на Хмельниччині

21 серпня в смт. Стара Синява, Хмельницького деканату, Кам’янець-Подільської єпархії відбулося посвячення храму Преображення Господнього, яке здійснив Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський та адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії Василій (Семенюк). Архиєрей також освятив престол та іконостас.

u1

Діти зустріли та привітали Владику за гарним українським звичаєм у вишиванках з хлібом та сіллю. Настоятель церкви о. Мирон Лушней привітав Архєпископа та, вручаючи хрест, запросив усіх до спільної молитви.

На свято прибули священики Хмельницького деканату о. Роман Соколовський та о. Віталій Футорський з м. Хмельницького, о. Анатолій Венгер з Деражні, о. Володимир Часковський з Полонного, о. Ігор Куриба з Красилова, о. Юрій Ланик з Старокостянтинова, о. Олег Винник з Тернополя. Також був присутній голова районної державної адміністрації п. Ігор Русий та близько 70 вірних, які є парафіянами храму.

В кінці Богослужіння відбулося освячення води, Владика Василій поблагословив усіх та побажав усім добра, миру, злагоди та любові.

Будівництво храму Преображення Господнього розпочали у жовтні 2015 року і закінчили у липні 2016.

u2u3u4u5

повідомив о. Мирон Лушней,

настоятель храму Преображення Господнього