П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит візитував парафію с. Буцнів

11 липня парафію Непорочного Зачаття Діви Марії с. Буцнів (Тернопільський район) візитував архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Кир Василій очолив Архиєрейську Божественну Літургію, на якій йому співслужили о. д-р Євген Кобильник (адміністратор місцевої парафії), о. д-р Віталій Козак (протопресвітер Тернопільського центрального деканату), о. Іван Зозуля (протопресвітер Великоберезовицький), протодиякон Володимир Вінтонюк, а також багато священників служили вірним уділяючи Таїнство Покаяння.

a1Після Євангельського читання митрополит виголосив проповідь, в якій пригадав прочанам історію Буцнівської чудотворної ікони, за заступництвом якої побажав кожному з присутніх утвердження та зміцнення у вірі. Відтак відбувся чин Малого освячення води, уділення повного відпусту та похід з копією чудотворної ікони кругом церкви з окропленням присутніх освяченою водою.

Богослужіння своїм співом прикрасив парафіяльний хор з с. Великі Гаї та брати-семінаристи, які опісля також представили концерт духовно-патріотичних пісень.

a2a3a4a5a6повідомив Назарій Мачужак