П'ятниця, 19 квітня 2024

Архиєпископ Василій Семенюк рукоположив нового священника і диякона

У неділю, 29 серпня,  архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк очолив Архиєрейську Божественну Літургію у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. У цей день архієрею співслужили ректор Тернопільської вищої духовної семінарії о. Іван Римар, парох церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Вишнівчика о. Павло Магас, сотрудник Марійського духовного центру о. Андрій Шалай та о. Юрій Городиський.

IMG 6461У часі Богослужіння митрополит Василій  уділив ієрейські свячення випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого та Папської  Академії Святого Альфонса Лігуорі у Римі диякону Андрію Сокульському, а також дияконські свячення  випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого, який також закінчив студії в Любліні піддиякону Олексію Лейб’юку.

По завершенні архиєпископ привітав новопоставлених душпастиря та диякона, подякував їхнім батькам за добре виховання своїх синів і молитовну підтримку на шляху до священства. Опісля нововисвячений о. Андрій зі словами щирої вдячності звернувся до митрополита Василія, ректора семінарії о. Івана Римара, своїх батьків, рідних та друзів.

IMG 6485IMG 6489https://zarvanytsya.org/