Вівторок, 16 квітня 2024

Митрополит Василій благословив початок навчального року у Тернопільській духовній семінарії

31 серпня в Тернопільській вищій духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого відбулося урочисте відкриття нового навчального року. Свято розпочалося із Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, владика Іван Кулик, єпарх Кам’янець-Подільський, та владика Йосафат Говера, екзарх Луцький.

DSC 1761У богослужінні та урочистостях взяли участь ректор семінарії о. Іван Римар, віце-ректори, префекти, духівники, викладачі семінарії та інші священики, батьки та гості. У внутрішньому дворі семінарії відбулася урочиста академія. Студенти 7-го курсу, яку провадили дійством, створили для першокурсників дружню атмосферу.

Особливим це свято стало для студентів 1-го курсу, які у цей день склали присягу. Першокурсники обіцяли ревно і старанно вчитися, виконувати внутрішній розпорядок семінарії, проявляти повагу до префектів та настоятелів, а також працювати та вчитися на славу Бога і народу.

Владика Василій Семенюк привітав першокурсників та побажав їм духовного і наукового зросту, щоб Зарваницька Матінка Божа провадила їх, як добра мати.

пресслужба архиєпархії