П'ятниця, 29 березня 2024

У Зарваниці відбулося V паломництво працівників лісового та мисливського господарства

У п’ятницю, 17 вересня, напередодні свого професійного свята у Марійського духовного центру «Зарваниця» зібралися працівники лісового та мисливського господарства Тернопільської області, щоби в молитві і Божій благодаті відзначити цей день. Участь взяли працівники галузі на чолі з начальником Тернопільського обласного  управління лісового та мисливського господарства п. Олегом Яремком.

IMG 2566У Малій базиліці Зарваницької Богородиці відбулася урочиста Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Співслужили владиці адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич, а також священнослужителі, які переймали досвід адміністрування реколекційних центрів, що діють при Марійському духовному центрі, директору Патріаршого дому у Львові о. Ярослав Микитчин, нотара Патріаршого трибуналу, сотрудника у Страдчі о. Петра Проціва, виконавчого директора відпустового центру «Місії Страдецька гора», сотрудник парафії cв. апостола Петра м. Тернополя о. Тарас Починок

Після Богослужіння митрополит Василій привітав паломників з професійним святом, висловив щиру подяку за їхню щоденну працю, а також за присутність у святому місця в цей особливий день, щоби  просити  у Господа та Пресвятої Богородиці заступництва на наступний рік. Кращим спеціалістам лісової галузі в нашій області архиєпископ вручив митрополичі грамотами та пам’ятні подарунки, кожному учаснику прощі уділив архиєрейське благословення. В свою чергу  п. Олег Яремко висловив подяку митрополиту Василію та душпастирям Марійського духовного центру за духовну турботу та молитву, яка лунала в цей день у Зарваниці.

Опісля відбулося освячення води та панахида за Героїв, які віддали життя за незалежність  України. На завершення прощі  паломники взяли участь у спільній молитві в унікальному комплексі  «Українському Єрусалимі».

IMG 2471IMG 2481IMG 2467https://zarvanytsya.org/