П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій візитував парафію с. Нараїв

Сьогодні, 27 вересня, у день празника Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив пастирський візит на парафію УГКЦ с. Нараїв. Кир Василій відслужив Божественну Літургію з нагоди храмового празника, на якій йому співслужили декан Бережанський о. Іван Хрептак, парох с. Нараїв о. Василь Мартиньців, парох сіл Вербів і Гайок о. Віталій Іващук.

image1«Поклоняючись святому Хрестові, ми вшановуємо його передусім як таємниці Божої любові, - наголосив владика Василій у проповіді. - На хресті Бог показав людям найвищий прояв і доказ своєї любові саме через страждання і смерть свого божественного Сина. Бо тільки правдива любов є готова на таку велику в жертву - віддати своє життя за спасіння інших людей».

Високопреосвященний Василій сказав: «Щоб підкреслити важливість нинішньої події церква встановила на честь свята Воздвиження Чесного Хреста строгий піст. Зроблено це не для того, щоб обмежити наші можливості святкування, а для того, щоб відвернути нашу увагу від чистої людської радості, яка походить від страв, і максимально зосередити нашу увагу на духовному значенні події Воздвиження, як символі безмежної Божої любові. А Божа любов для християнина є джерелом найбільшої радості».

Зустрічаючи митрополита, о Василь Мартиньців розповів коротку історію парафії с. Нараїв, зокрема, згадав священиків, які тут служили: о. Івана Дидик, капелан УГА, о. Миколу Вергуна, історика-літописця, краєзнавця, о. Семена Чипіля.

Митрополит нагородив золотими хрестами пароха о. Василя Мартиньціва та о. Віталія Іващука, дякуючи кожному за старанне душпастирське служіння для добра Церкви і народу. Літургію співали місцевий хор, який після Чину освячення води представив концерт релігійної та української повстанської пісні.

пресслужба архиєпархії