Середа, 24 квітня 2024

У Козлові відновили осередок спільноти «Українська молодь – Христові»

5 грудня у храмі УГКЦ Вознесіння Господнього смт. Козлів відбувся чин складання присяги для нових членів спільноти «Українська молодь – Христові». Бути вірними Христові та дотримуватися статуту УМХ пообіцяли 11 осіб. Знаковим стало те, що членом спільноти вперше став протопресвітер. Власне, декан Козлівський о. Роман Гук спільно з молоддю склав присягу і відповідно прийняв уряд духовного наставника спільноти УГКЦ, яка своїм корінням сягає часів блаженної пам’яті митрополита Андрея Шептицького. ko5 07

Божественну Літургію з нагоди урочистої події очолив духівник Тернопільського осередку УМХ о. Олег Харишин, який рік тому спільно із місійною групою УМХівстів провів презентацію спільноти для місцевої молоді. У проповіді ієрей виразив слова заохочення для молоді смт. Козлів, запросив долучатися до відновленого осередку, адже «бути вірними Христові – це покликання і завдання не тільки УМХівця, але кожного християнина, воно бере свій початок від обітниці Святої Тайни Хрещення».

Священник освятив хустинки, відзнаки дійсного члена УМХ, та після слів присяги кожному вручив. Отець Олег подякував настоятелю місцевого храму отцю-декану Роману Гуку за особистий приклад, особливу увагу та старанну працю серед молоді, адже тільки при належній духовній опіці душпастиря кожна молодіжна ініціатива буде тривкою. До слова, на свято прибула велика кількість місцевих жителів, батьків УМХівців та місцевої молоді.

У святкуванні взяли участь координатор УМХ у Тернопільсько-Зборівській УГКЦ Ірина Драгущак, представник УМХ у Тернопільській молодіжній міській раді Вероніка Дзембуляк, духівник Козівського осередку о. Володимир Наконечний. Кожен у своєму привітальному слові виразив слова підтримки та запросив до єднання у молодіжних ініціативах.

Після смачного обіду, на якому всіх частували спеціально спеченим святковим тортом, відбулося ділення у групі та обговорення спільних планів. Провід УМХ розповів про основні принципи життя та діяльності спільноти. Особливо приємною була присутність катехиток та УМХістів, які були учасниками спільноти ще у 90-х роках. Вони поділилися досвідом самоорганізації та закликали учасників берегти вірність Богу і Церкві Христовій.

Насамкінець, отець Олег Харишин оглянув приміщення, яке відданого у користування молоді місцевого осередку УМХ, де вони щотижнево збиратимуться. 

пресслужба архиєпархії