Четвер, 25 квітня 2024

Біля Архикатедри Тернополя пройшла восьма благодійна ярмарка для переселенців

Сьогодні, 9 квітня, біля Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці міста Тернополя відбулася восьма благодійна ярмарка, на якій вимушено переселеним особам безкоштовно роздавали гуманітарну допомогу. Сотні переселенців, серед яких багато дітей з батьками, отримали продукти харчування (риба, картопля), засоби гігієни, дитяче харчування, медикаменти, постільну білизну, одяг, взуття тощо.

20220409 130758Священники Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Роман Демуш та о. Петро Порохонько, які спільно із волонтерами координують роботою гуманітарного штабу, відзначають, що людей прибуває щораз то більше, однак, за їх словами, знаходяться добрі люди, які завжди готові допомагати.

«Ми робимо одну спільну велику справую, яка є дуже важлива, – діло милосердя для тих людей, які потребують конкретної любові, - зазначив о. Роман Демуш до волонтерів перед початком ярмарки. – Кожен з нас впродовж цим 45 днів робить все, що можливо, щоб побороти нашого спільного ворога. Кожен на своїх місцях, кожен на своїх позиціях».

За словами о. Петра Порохонька з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка за останні 4 дні (5-9 квітня) архикатедральний волонтерський центр завантажив та відправив на схід понад 100 тон гуманітарного вантажу. Це, зокрема, такі міста: Буча, Запоріжжя, Одеси, Миколаїв та у Херсонську область. Сьогодні було споряджено 2,5 тонни продуктів та засобів гігієни у селища Бородянка, яке особливо потерпіло від обстрілів та жорстокості окупантів. «Тернопільсько-Зборівська архиєпархія продовжує отримувати та розподіляти гуманітарну допомогу, яка надходить з Італії, Голандії, Німеччини, Іспанії, Польщі, Данії тощо та щиро дякує кожному, хто вболіває за нашим народом», - наголосив о. Петро.

20220409 131244

о. Олег ХАРИШИН,

пресслужба архиєпархії