Субота, 20 квітня 2024

У Підволочиському деканаті створено спільноту дружин священників "Витанія"

«Щаслива та, що повірила, бо здійсниться сказане їй від Господа» - саме ці слова із Євангелії від Луки стали темою початку діяльності спільноти їмостей «Витанія» Підволочиського деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. У переддень величного свята Зіслання Святого Духа відбулося перше духовне зібрання дружин священників.

IMG 0856

Зустріч розпочалася із Молебня до Христа Чоловіколюбця. Зі словами привітання та духовними настановами звернувся отець-декан Михайло Валійон, який наголосив на важливості молитовних зустрічей, а також передав батьківське слово та благословення архиєпископа й митрополита Василія Семенюка. Отець Михайло Андрейчук, духовний наставник спільноти, звернувся до учасниць із розважанням про сутність служіння та покликання, акцентував увагу на постаті Богородиці, яка з відвагою та радістю мовила: «Нехай зі мною станеться по слову Твоєму».

Завершилася зустріч смачним частуванням. За горнятком запашної кави учасниці невимушено ділилися думками, переживаннями, обговорювали плани щодо наступних зібрань.

IMG 0870IMG 0874повідомила Ірина Павлюк