П'ятниця, 29 березня 2024

У Великій Березовиці розпочалась Школа християнського аніматора

18 червня на парафії свв. Бориса і Гліба смт. Велика Березовиця розпочалась Школа християнського аніматора, де участь взяли понад 60 хлопців та дівчат. Перший день лекцій розпочався із Молебню до Христа Чоловіколюбця, який очолив о. декан Євген Кобильник у співслужінні о. Михайла Живчака та о. Мар’яна Паньківа, координатора Школи. Метою школи стало навчання молоді основних катехитично-виховних правд при проведенні «Веселих канікул з Богом».

at1Вступну лекцію про роль аніматора у християнському вихованні дітей провела менторка Школи християнського аніматора (ШХА) Наталя Куземко. Лектор ознайомила всіх із поняттям, хто такий аніматор і що потрібно для того, щоб ним стати. Наступною, важливою інформацією було «Основи таборування». А саме, яким повинен бути табір і з чого його розпочинати, механізм роботи табору.

Другою лекцією була «Ігрологія». Її проводила Руслана Шелінгович, ментор із великим досвідом роботи з дітьми. На лекції учасники зрозуміли, що гра займає одне із ключових елементів на ВК. Отець Мар'ян Паньків розповів з чого складається Свята Літургія, коли вона розпочинається та про будову церкви. Отець наголошував бути активним християнином та в жодному разі не відкладати Святу Тайну Сповіді, бо це є важливим для кожного з нас.

День завершився катехизою та веселими бансами.

at2at3повідомляє інфоресурс Великоберезовицького деканату