Четвер, 28 березня 2024

Відбулася проща аграріїв Тернопільщини до Зарваниці

XVII професійна проща працівників агропромислового комплексу Тернопільщини відбулася сьогодні, 25 червня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця». Цьогоріч паломництво було приурочене 130-тій річниці з Дня народження Блаженнішого патріарха Йосифа Сліпого.  Участь у паломництві взяли працівники департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА, керівники сільськогосподарських підприємств, очільники та працівники фермерських господарств нашої області.

photo 2022 06 25 22 20 19Головною подією стала Архиєрейська  Свята Літургія, яку в малій базиліці Зарваницької Богородиці очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана  і сотрудника о. Андрія Шалая.  У пастирському слові, звертаючись до присутніх, архиєрей поставив за приклад любов патріарха Йосифа до української землі, адже у своїй книзі "Спомини" Блаженніший з великою любов'ю розповідає про рідні поля навколо родинного села Заздрість. Коли його звільняли з каторги, перші слова які він промовив були: чи зможе Він повернутися на свою рідну землю?

Після спільної молитви владика Теодор щиро привітав заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації п. Ігоря Гайдука, директора департаменту  агропромислового розвитку Тернопільської ОВА п. Володимира Стахіва й усіх паломників, які прибули до відпустового центру, подякував за їхню невтомну й таку необхідну у воєнний час працю й любов до рідної землі. Провідним працівникам аграрної галузі владика вручив подячні грамоти. В знак вдячності за багаторічну духовну опіку аграрії подарували паломницькому центру Євхаристійний набір.

photo 2022 06 25 22 20 53photo 2022 06 25 22 20 43http://zarvanytsya.org/