Четвер, 25 квітня 2024

У Божикові митрополит Василій Семенюк освятив дзвіницю

19 грудня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк здійснив пастирський візит на парафію св. Миколая Чудотворця УГКЦ с. Божиків, Саранчуківського деканату. У день храмового празника високопреосвященний Василій очолив Божественну Літургію, на якій йому співслужили завідатель храму о. Василь Чайківський, декан Саранчуківський о. Володимир Люшняк, декан Підгаєцький (Бучацька єпархія) о. Василь Майка, о. Ярослав Чайківський (парох с. Тростянця), о. Микола Адамович (місто Острог).

ber 8У своїй проповіді кир Василій проповідував на тему життя і чеснот св. Миколая Чудотворця, відтак здійснив чин освячення води та новозбудованої дзвіниці. Окремо подякував всім жертводавця, які спричинилися до будівництва та закликав вірних до усильної молитви за Україну, за перемогу у війні. Брати-семінаристи представили духовно-патріотичний концерт, чим особливо потішили слухачів.

Цього дня архиєрей завітав у с. Посухів на парафію св. архистратига Михаїла, де душпастирює о. Василь Онищук. Тут відбувся Молебень та духовно-патріотичний концерт.

пресслужба архиєпархії