П'ятниця, 19 квітня 2024

Священники УГКЦ наколядували позашляховик для розвідників ЗСУ

Сьогодні, 10 лютого, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк здійснив Чин освячення автомобіля для розвідників ЗСУ. Транспортний засіб був придбаний за кошти, які заколядували священники і вірні Козлівського деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

avt 8Архиєпископ подякував декану Козлівському о. Роману Гуку, військовим капеланам, священникам і вірним Козлівського деканату, а також всім жертводавцям, які долучились до збірки коштів на автомобіль: «Кожен, хто брав участь у цій благородній справі, у свій спосіб наближає день нашої Перемоги, допомагаючи нашим воїнам у справі захисту Батьківщини», - наголосив архиєрей. Власне, різдвяна благодійна акція отримала назву «Коляда на ЗСУ», її ініціаторами стали священники-капелани о. Євген Зарудний та о. Іван Гуменюк.

«Прославляючи народження Божого Сина, ми несли в оселі не тільки цю радісну Вістку, а й непохитною вірою в успіх нашої спільної справи, - розповідає учасник о. Остап Луців. - Душпастирі із колядою відвідали геріатричний центр, що у с. Денисів, місцеві ОТГ, а також всіх фермерів і підприємців деканату. До збірки на авто долучились всі парафії Козлівського деканату, а також і окремі жертводавці».

Важливу лепту до благої справи вклали о.-мітрат Володимир Фірман, ректор Марійського духовного центру у Зарваниці, та священник-волонтер о. Роман Дутчак, які допомогли із придбанням, доставкою і технічним обслуговуванням автомобіля.

пресслужба архиєпархії