П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій у Зарваниці рукоположив нового священника

8 квітня, у Лазареву суботу, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Йому співслужили ректор Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого о. Іван Римар, ректор малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич, декан Залозецький о. Михайло Підгородецький, парох церкви Вознесіння Господнього с. Гаї-Розтоцькі о. Григорій Мисан та інші священнослужителі, які чисельно прибули до Марійського духовного центру.

IMG 8447Цей день сповнився особливої благодаті також і тому, що до душпастирської родини долучився новопоставлений ієреї. Під час Богослужіння архиєпископ Василій уділив Святу Тайну Священства випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого диякону Володимиру Мисану. Митрополит щиро привітав нововисвяченого о. Володимира, побажав ревності, жертовності, сповнення Божої волі у його житті, бути вірним Церкві та багато дітей Божих привести до Небесного Царства. В свою чергу ієрей висловив подяку святителеві  за духовний супровід на шляху до Священства, подякував викладачам семінарії, своїм батькам та дружині, кожному, хто супроводжував його на дорозі служіння.

Після спільної молитви ректор ТВДС о. Іван від імені священників Марійського духовного центру, ректорату семінарії та усіх душпастирів архиєпархії привітав митрополита з дев’ятнадцятою річницею архиєрейської хіротонії, подякував Йому за батьківську опіку, за приклад великої ревності в служінні Господеві.

IMG 8537IMG 8563пресслужба МДЦ