Вівторок, 23 квітня 2024

У Козлові відбулася християнська інтелектуальна гра для молоді

1 травня у селищі Козлів Козлівського деканату на Тернопільщині відбулася християнська інтелектуальна гра для молоді «Що? Де? Коли?» під назвою «Пояснення храму і Божественної Літургії». У змаганні взяло участь близько 80 дітей шкільного віку з парафіяльних катехитичних шкіл Козлівського деканату. Змагання проходили у двох вікових категоріях: молодша (10-13 років) - 9 команд та старша (14-17 років) - 4 команди.

зображення viber 2023 05 04 07 19 08 321Перед початком гри, яку розпочали із спільної молитви, учасників привітав протопресвітер Козлівського деканату о. Роман Гук. Голова катехитичної комісії деканату о. Іван Гуменюк, а також його помічник о. Іван Хома пояснили присутнім правила гри та побажали дітям успіхів.

Тематика гри базувалася на книзі «Пояснення храму і Божественної Літургії». Гру «Що? Де? Коли?» оцінювало компетентне журі, у склад якого входили: о. декан Роман Гук, о. Богдан Зінченко та о. Олег Стельмах, о. Володимир Лещишин, о. Ігор Демчук, о. Андрій Первусяк.

У інтелектуальних поєдинках молодшої групи зустрілися: «Зернятко», «Сіячі перемоги», «Самаряни», «Надія», «Відважні серця», «Діти Марії», «Світлячки», «Діти світла», «Божі слуги». У старшій віковій групі поєдналися: «Ноїв Ковчег», «Благословенні», «Скарби небес», «Друзі».

Перемогу у молодшій віковій категорії здобула команда учасників з Денисівської гімназії ім. І. Блажкевич «Сіячі перемоги», у старшій – команда учасників з Марійської та Вівтарної дружини церкви Різдва Пресвятої Богородиці с. Покропивна «Друзі». Завершилися змагання привітаннями переможців, врученням похвальних листів та спільною фотографією, після чого всіх учасників запросили за солодкий стіл.

Захід проводився з ініціативи Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ. Переможці візьмуть участь у змагання на архиєпархіальному рівні.

Висловлюємо вдячність о.декану Роману, дирекції і учителям Козлівської школи, усім дітям, які взяли участь у змаганнях, священикам та катехитам, які навчали дітей та готували їх до цих змагань.

зображення viber 2023 05 04 07 19 08 951зображення viber 2023 05 04 07 19 09 598повідомив о. Іван Гуменюк