Вівторок, 30 квітня 2024

Владика Теодор Мартинюк провів реколекції для членів академічної «Обнови»

29-31 березня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися реколекції для членів академічної «Обнови» м. Львова, м. Тернополя та м. Києва з єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським владикою Теодором Мартинюком на тему: «Чи має сенс терпіння?».

img 5901Впродовж цих днів присутні роздумували над значенням терпінь і страждань у житті людини на основі 22 псалма та книги Йови. На одній із зустрічей учасники реколекцій змогли поділитися особистими думками, говорили про те, як ми можемо підтримувати інших в період страждань і чому страждання й терпіння приходять у наше життя.

В часі духовної віднови спільна молитва є особливо важливою, тому в пʼятницю реколекції розпочались Літургією Передосвячених Дарів в церкві Пресвятої Євхаристії. В суботу обновляни мали можливість пройти Хресною Дорогою, щоб ще раз пригадати  страждання, які переніс наш Спаситель Ісус Христос. На завершення реколекцій помолились молебень до Пресвятої Богородиці в малій базиліці Зарваницької Матері Божої.

«Дякуємо Богу за можливість бути разом в Зарваниці в цей особливий час великого посту. Дякуємо Владиці Теодору за змістовні науки та надзвичайно глибокі думки, які спонукають до роздумів та зачепили кожного з нас. Дякуємо дорогим обновлянам, які наповнювали ці дні підтримкою і надією, якої усі ми зараз так спраглі».

img 1825img 1789https://zarvanytsya.org/