Вівторок, 30 квітня 2024

Митрополит Василій Семенюк очолив Хресну дорогу у Збаражі

14 квітня в м. Збараж відбулась Хресна дорога, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. З благословення митрополита Василія були укладені та прозвучали особливі духовні роздуми, молитовні наміри, у яких присутні спільно просили Бога порятунку для України, збереження життя наших воїнів та перемоги у війні. Кожна стація мала глибокий зміст, була присвячена містам, які постраждали, і людям, які втратили свої домівки і рідних, прозвучав заклик не бути байдужими до тих, хто страждає через війну.

zb 2«Брати і сестри, дякую що ви сьогодні взяли участь у цій Хресній дорозі, - сказав архиєпископ Василій, звертаючись до учасників молитви. - Ми йшли і Ісус йшов з нами, ми йшли і Марія йшла з нами. Вона бачила наші сльози і зітхання, Вона чула наші молитви і донесе своєму Синові.

Господь наш Ісус Христос зібрав нас тут, щоб ми разом з ним пройшли цим Хресним ходом, щоб розважили над Його страстями, одночасно призадумались над своїм життям і над станом своєї душі. Це велика Божа любов спричинила, щоб Син Божий став людиною, а відтак прийняв страшні муки та був засуджений на смерть. Христо мовчить, усе терпить, бо любить нас".

Хресна дорога впродовж Великого Посту служиться у кожному храмі УГКЦ, у більших міста проходять велелюдні ходи, які об’єднують вірних у молитві за Україну.

zb 1zb 3zb 5zb 4пресслужба архиєпархії