Вівторок, 30 квітня 2024

У Зарваниці відбулися великопосні реколекції для членів ТУСК «Обнова»

12-14 квітня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» проходили Великопісні реколекції для Тернопільського осередку Товариства українських студентів-католиків «Обнова» з реколектантом – отцем Віталієм Храбатином, референтом зовнішніх відносин Пасторального Міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

photo 2024 04 17 14 53 02 2Протягом цих днів молодь роздумувала над Словом Божим, а особливо над першим посланням святого апостола Петра, де він закликає християн до стійкості у стражданнях задля зміцнення віри. У часі війни молодь стикається з неабиякими труднощами, занепадом у вірі та вирієм думок, які іноді зводять нас із шляху Божого.

Крім того на зустрічах говорили про такі важливі речі як сумніви у вірі та любов Ісуса до нас. Вчились шукати відповіді на свої запитання, ба більше, не боялись питати про глибинне. Основні тези: «Сумніватись – притаманно для вірування», «Коли дивлюсь на Хрест, бачу як він мене любив, коли дивлюсь на Кивот – бачу як він продовжує мене любити».

Приємною несподіванкою для молоді став візит єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівського Володимира Фірмана та заступника голови Патріаршої комісії у справах молоді о. Романа Демуша. Під час зустрічі архиєрей дав обновлянам батьківські поради, вислухав актуальні питання молоді та відповів на них.

У атмосфері реколекцій вирувала Божа присутність та безмежна Його любов! Щирі посмішки людей, ділення, розмови, ранкові молитви, нічні чування та коло єднання для слави Його – все це однозначно закарбується у памʼяті багатьох.

photo 2024 04 17 14 53 03Вражень учасників реколекцій:

«Під час Великого посту, який є періодом більшої та особливої застанови над власним життям і перегляду стосунків між людиною та Богом – досвід участі в обновлянських реколекціях дав можливість почути глибокі духовні роздуми, які проповідник зосередив довкола Першого послання апостола Петра 3:15. Ця віднова посприяла ґрунтовнішій підготовці до зустрічі свята Христового Воскресіння», – учасник Зеновій Літинський.

«Насамперед дякую Богу за те, що звів нас разом у цьому благословенному місці. За те, що дав нам можливість ділитися своїми думками, спілкуватися, а також разом зростати духовно…» – Василина Царик.

«Такі вихідні, в такій компанії наповнюють душу щастям, і відновлюють, або навіть я б сказала Обновляють людину, і надихають на життя з Богом і людьми, які є в Бозі. Безмежно рада була зустріти, а тепер бути поруч з такими приємними, щирими і світлими людьми. Дякую Богу за те, що привів мене в Обнову!» –  Соломія Семків.

photo 2024 04 17 16 16 37повідомила Анастасія Захарків