Субота, 04 травня 2024

«На подібні заходи хочеться їхати» - учасники про з’їзд молоді Великоглибочанського деканату

У суботу, 5 серпня 2023 р.Б., у селі Лозова на парафії свв. первоверховних апостолів Петра і Павла відбувся з’їзд молоді Великоглибочанського деканату. Тема цьогорічного зібрання: «Молодіжні спільноти (товариства, організації)». Обираючи цю тематику, метою організаторів заходу було не лише висвітлення діяльності християнських молодіжних спільнот, організацій чи товариств, але й закликати молоду людину стати їх активним членом, створюючи ті чи інші спільноти при власній парафії.

Дійство розпочалося Божественною Літургією, яку очолив декан Великоглибочанський о. Мирон Сачик у співслужінні відповідального за молодь у деканаті о. Михайла Канчалаби та адміністратора храму св. Миколая Чудотворця с. Біла о. Юрія Городиського. Під час проповіді о. Мирон наголосив, що «деканальний з’їзд молоді є місцем спільної молитви, можливістю побути разом, щоб пізнавати Христа, ділитися власним духовним досвідом». Молоді люди активно приступали до Святої Тайни Покаяння, щоб в часі Божественної Літургії прийняти до свого серця Євхаристійного Христа.

Після завершення Служби Божої молодь вирушила до місцевого будинку культури, в якому мала можливість ознайомитися з молодіжними спільнотами та організаціями. Зі скаутською організацією «Пласт» учасників з’їзду познайомили окружний (обласний) капелан сеньйор о. Ярослав Шевчук, пластунка сеньйорка Зоряна Удич, пластун сеньйор Олег Удич. Діяльність ТУСК «Обнова» представили духівник о. Ігор Дармограй та члени цього товариства. Завдяки Віктору Драгущаку, Світлані Хмарук та Антоніні Храпко молоді люди змогли більше дізнатися про організацію УМХ, яка цьогоріч святкує своє 90-річчя.

Під час смачної вечері поділена на окремі групи молодь отримала завдання придумати декілька цікавих заходів, які можна було б провести не лише на парафіяльному, але й на деканальному рівні, щоб знову об’єднати юних людей сусідніх парафій навколо Христа і дати їм можливість бути разом.

Завершився з’їзд молитвою-піснею від молодіжної спільноти «Діяння апостолів», яка діє при архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у м. Тернопіль. Учасники свята щиро дякували отцю-деканові Миронові Сачику, пароху с. Лозова о. Ігорю Бойчуку та о. Михайлові Канчалабі, головному організатору цього молодіжного дійства, яке відбулося на високому організаційному і духовному рівні.

Пропонуємо деякі відгуки про це свято. Декан о. Мирон Сачик: «Слава Ісусу Христу! Дорогі отці, хочу подякувати всім за сьогоднішній гарно проведений захід. Особливо о. Михайлу за чудову організацію. Дякую о. Ігорю за те, що прийняв нас». Отець Олексій Лейб’юк: «Сьогоднішній з'їзд дійсно відбувся на вищому рівні. На подібні заходи аж хочеться їхати». Парох с. Лозова о. Ігор Бойчук: «Так, щиро дякую о. Михайлу, бо й справді все пройшло дуже солідно». Отець Орест Глубіш: «Основна «родзинка» нашого молодіжного з’їзду полягає в тому, що його організатори підготували й провели це свято передусім неформально, дуже цікаво та високо духовно. Мої парафіяльні діти, переповнені чудовими враженнями, шкодували, що свято закінчилося».