Субота, 04 травня 2024

У Зарваниці відбулася проща вірних Збаразького та Підволочиського деканатів

Український народ об’єднується у молитві за перемогу над загарбником, за порятунок для всіх синів і дочок української землі, які щоденно бережуть мир у наших домівках. Кожного тижня паломники приходять до Зарваниці з вірою, що Небесна Мати вислухає усі прохання. У суботу, 12 серпня, відбулася проща вірних Збаразького та Підволочиського деканатів до місця об’явлення Зарваницької Богородиці.

У парафіяльному храмі паломники складали свої молитви перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої. У каплиці Всіх святих українського народу відбулася Божественна Літургія, яку очолили декан Підволочиський о. Іван Козар та декан Збаразький о. Михайло Паньків разом з священнослужителями їхніх парафій. Після Богослужіння декан Зарваницький о. Володимир Топоровський щиро привітав всіх дітей Божих у домі Небесної Матері, яка завжди чекає нас. Подякував деканам, духовенству та вірним за жертовність, наснагу й довіру до Господа.

Опісля всі присутні із запаленими свічками та піснею «Із Києва міста…» процесійною ходою  пройшли до місця об’явлення Матері Божої. У каплиці над джерелом відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та освятили воду. Кожен паломник повернувся додому, збагатившись духовно та відчувши Божу ласку, яку дарує Зарваниця.

пресслужба МДЦ

Більше світлин тут