Вівторок, 30 квітня 2024

У парку «Сопільче» висадили Алею пам’яті

Родини загиблих Героїв, представники Карітасу Тернопіль, парафіяльні волонтери, внутрішньо-переміщені особи посадили дуби - символ міцності та незламності українського народу.

IMG 8084Директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас» отець Роман Загородний зазначив: «Дуби для висадки на алеї обрали невипадково. Адже саме вони історично асоціюються з міццю українського народу. Сьогодні ми саджаємо дерева на честь загиблих наших Героїв, які віддали найдорожче – своє життя за мир і спокій наш тут. Допоки буде пам’ять у наших серцях про них, допоки вони будуть жити між нами».

Неабияке значення ця алея має для родин загиблих Героїв. Мами захисників кажуть: "Дерева ростимуть і вкотре нагадуватимуть про наших синів, які віддали найдорожче - своє життя за кожного з нас."

IMG 8034У Любові Сампари на війні загинув 38-річний син Сергій.

Жінка каже: "Сьогодні я посадила дерево, як пам’ять про мого сина. Хай воно виросте і нагадує його дітям і онукам про нього. Мій Сергій був дуже добрим і сміливим. У 2014 році пішов добровольцем у зону АТО. Він отримав поранення і контузії. Однак коли почалася повномасштабна війна, знову став на захист України".

Цю екологічну ініціативу парафіяльні волонтери детально планували під час соціально-освітньої волонтерської академії "СОВА".

Волонтерка Теребовлянського "Карітасу" Ольга Курдило каже: «Колись ці дуби виростуть і ми будемо згадувати, що люди віддали за нас життя. І буде  згадка, пам’ятка про них".

Екологічну акцію вдалося організувати завдяки проєкту: «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіях»  за підтримки Renovabis та Caritas Ukraine. Карітас Тернопіль дякує за підтримку Тернопільській міськраді.

IMG 8051пресслужба БФ "Карітас"